Esti Filmklub XIII.

 2010.06.09. 13:15

A Dolgozók Esti Filmklubja bemutatja:

 

Ulrich Seidl: K á n i k u l a (Hundstage)

(2001) színes osztrák, német nyelven, magyar felirattal

Mindazt, amit Thomas Bernhard csak töredékesen és pontatlanul tudott elmondani Ausztriáról és rajta keresztül erről a világról, azt Ulrich Seidl minden eddigi kísérletnél precízebben jeleníti meg a 2000-es évek egyik legjobb filmjében.

“az osztrákság kérdem magamtól mindig az meg mi / a köbre emelt abszurditás” (Th. Bernhard, 1988)

Figyelem! Nem a dajkamesék kedvelőinek!

 

Június 11., péntek, 20 óra 

Filmklubunk utolsó előtti vetítése ebben az évadban! Az utolsó (gála-)vetítés jövő héten lesz. Értesítés a programról jövő hét elején.

Filmklubunk teljes mértékben nyitott és teljes mértékben ingyenes.

Mindenkit köszönt és vár:
a

D.E.F. 


 

 

 

 

“Hogy émelyedem itt mindentől […] az állam kész kloáka / bűzős és halálos / az egyház világméretű aljasság / az emberek az ember körül / feneketlenül rútak és eltompultak / a szövetségi elnök egy agyafúrt hazug nyárspolgár / és mindent összevéve lehangoló jellem / a kancellár rókalelkű államkufár / a pápa lakosztályában meleg ételt ad a hajléktalanoknak / s ezt a tényt világgá kürtöli az egész világ csupa cinizmus”

A bejegyzés trackback címe:

https://dolgozok-filmklubja.blog.hu/api/trackback/id/tr512068762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása